Voor wie en welke situaties bieden bindweefselmassages een uitkomst?

  • Voor iedereen die een gezonde jongere en stevige huid wil, in feite dus huidverjonging
  • Voor minder mimische rimpels en gewoonte rimpels.
  • Verslapte huid.
  • Om weer een gezonde kleur te krijgen.

Waar dient bindweefsel voor?

Bindweefsel is de laag die tussen de huid en je spieren ligt  Dit weefsel geeft organen,
zenuwen, gewrichten, spieren en bloedvaten stevigheid en bescherming, of verbindt lichaamsdelen met elkaar.Bindweefsel speelt ook een rol bij het transport van zuurstof en voedingsstoffen door ons lichaam en de afvoer van afvalstoffen. Bij herstel bij voorbeeld na een operatie en ontgiften speelt bindweefsel een zeer belangrijke rol. Belangrijk dus om je bindweefsel optimaal te laten functioneren.

Welk effect heeft een bindweefselmassage?

Onze bindweefselmassage stimuleert de laag tussen de spieren en de huid. Door je bindweefsel te masseren wordt de doorbloeding verbeterd en maakt het lichaam meer collageen aan, de belangrijkste stof in het bindweefsel van de huid. Collageen houdt de huid stevig en soepel tegelijk.
Onze bindweefselmassage heeft een positief effect op littekens, striae en cellulitis. Daarnaast maakt een bindweefselmassage de huid strakker en vertraagt het het verouderingsproces.

Voor wie en welke situaties bieden bindweefselmassages een uitkomst?

  • Voor iedereen die een gezonde jongere en stevige huid wil, in feite dus huidverjonging
  • Voor minder mimische rimpels en gewoonte rimpels.
  • Verslapte huid.
  • Om weer een gezonde kleur te krijgen.

Bindweefsel massagetechnieken om huidverbetering te bereiken
Er zijn verschillende massagetechnieken voor een bindweefselmassage. Met stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de elasticiteit en de doorbloeding van de huid sterk

gestimuleerd. De kwaliteit van de huid kan na een serie bindweefselmassages sterk verbeteren, doordat het bindweefsel zichzelf vernieuwt en de verklevingen loskomen. Als gevolg van de bindweefselmassages is de huid beter in staat om zichzelf te verjongen en te verbeteren. De massage bestaat uit rollende of diep knedende massagegrepen. De eerste behandelingen kunnen door verklevingen van het bindweefsel gevoelig of pijnlijk overkomen. Een ontspanningsmassage na de bindweefselmassage vormt daarom een vast onderdeel van onze bindweefselbehandeling.

Marleen Sahetapy Fotografie | Bewerkt-2

Volstaat een enkele bindweefselbehandeling?

In sommige gevallen volstaat een enkele behandeling. In de meeste gevallen echter zijn meerdere bindweefselmassages nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Na meerdere behandelingen wordt het bindweefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. Deze raakt beter doorbloed en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de wensen, de behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld. Er is al een bindweefsel behandeling vanaf €44,95
Artemis Praktijk voor huidverbetering is gespecialiseerd (en gediplomeerd) bindweefseltherapeut.

Interesse in huidverjonging m.b.v. een bindweefselbehandeling?
Bel voor een afspraak 0251-241613 of 06-53833621
U kunt ook ons afspraakformulier invullen of e-mailen.