De maand januari is alweer voorbij en wat is er gebeurd na al je goede voornemens? Heb je een dieet gevolgd en /of ben je gezonder gaan eten? Ik ben in eider geval een detoxkuur gaan volgen genaamd “First Cleanse”.  Dit is een doosje met twee potjes plantaardige reinigingsformules, 1 potje voor in de avond en het tweede potje voor in de ochtend. Je neemt van ieder 2 capsules en zo heb ik mijn systeem op een zachte, verantwoorde manier gereinigd. Ik voel mij hierdoor een stuk fitter en mijn huid ziet er ook weer stralender uit!

Hoe gaat het met jouw huid? Kan je huid wel een oppepper gebruiken, nadat je bent afgevallen? Is je huid nu wat slapper dan normaal? Bij een jong iemand trekt het wel weer bij, maar als je boven de 30 jaar bent gaat het wat langzamer. Er is een hele mooie methode om  je huid op een natuurlijke manier weer steviger en gladder te maken en daar wil ik het deze keer met jullie over hebben.

De Bindweefselmassage oftewel Deep connective tisseu
Laatst was ik bij mijn lerares waar ik in een ver verleden mijn bindweefsel massage en acne specialisatie van de ANBOS heb gevolgd. Momenteel geeft ze privéles om de kwaliteit van de bindweefselmassage bij te scholen en up-to-date te houden. Ik ga altijd om de drie jaar naar deze nascholing van de ANBOS. Er zijn heel wat nieuwe en intensieve massage grepen de revue gepasseerd en ik heb dan ook veel geleerd. Ik mocht uiteraard ook op de behandelstoel plaats nemen en de massage ondergaan. Het is een heerlijke stevige massage met hier en daar wat gevoelige plekken (dat is waar het bindweefsel verkleeft zit). Ik had een prachtige roze huid en had ook meer volume wat ik als zestiger natuurlijk heel prettig vond. Mijn huid voelde de eerste 2 dagen wat droger aan. Er gebeurt natuurlijk heel veel in de huid na een bindweefselmassage. Door de stevige “deep connective tissue” grepen, gaat de huid zelf collageen en elastine aanmaken. Er komen allerlei stoffen vrij om dit te bewerkstelligen.

Bindweefelmassage

Collageen en elastine
Naarmate wij ouder worden neemt de rekbaarheid en stevigheid van de huid af. Stel je maar eens een elastiekje voor, er zit héél veel rekbaarheid in. Een oud elastiekje echter niet, het breekt soms en is verkleurd. Zo is het ook met onze huid. De elastine in onze huid wordt minder rekbaar en vooral als we vroeger veel in de zon hebben gelegen, veel afgevallen zijn of als we roken. En wat dacht je van stress? Al deze factoren halen heel veel vitamines bij je weg. De stevigheid in onze huid wordt daarnaast bepaald door het collageen. Het zit overal in ons lichaam, maar naarmate we ouder worden komen er dwarsverbindingen  tussen de bundels collageen en elastine en onstaat er een rimpel (crosslinks).

Zelf herstellend vermogen van de huid
De bindweefsel massage zet ons zelf genezend vermogen aan om stoffen te produceren die op hun beurt weer collageen en elastine aanmaken en de doorbloeding activeren en de crosslinks verbreken (rimpels). Bindweefselmassages zijn geschikt voor het gezicht, hals, decolleté en of de rug. Maar ook de bovenbenen en/of de billen kunnen worden behandeld, wat hele mooie resultaten geeft bij cellulitis. De massage heeft een positief effect op de vetophopingen in je huid en breekt het vet af.

Voordat je een bindweefsel massage boekt bij mij in de salon krijg je altijd een intake gesprek door middel van een bindweefselonderzoek via de rug zodat ik een op maat gemaakt behandelplan kan opstellen.

Voor wie is een bindweefsel massage geschikt?

  • Rosacea (een rode huid met ontstekingen) behandeling de rug.
  • Vette huid
  • Droge huid
  • Acne huid ( via de rug)
  • Couperose (via de rug)
  • Rimpels en plooien
  • Striae
  • Rokershuid

Bindweefselmassage kuur
Wil je een prachtig resultaat? Dan is een kuur van 6 tot 10 keer aan te bevelen, we maken een op jou gemaakt behandelplan zodat jij een prachtige huid terug krijgt. Uiteraard is er natuurlijk ook een losse behandeling te boeken.

—-AANBIEDING—-
Kennismakingsbehandeling bindweefselmassage
Ben je nieuwsgierig geworden naar deze prachtige  bindweefselmassage met als aanvulling de nieuwste “deep connective tissue” massage grepen, voor een nog mooier resultaat? Dan is er de mogelijkheid om een kennismakingsbehandeling te boeken.

Normaal is de prijs € 44,95
Nu de hele maand februari € 37,50

Besluit je na deze kennismaking behandeling de kuur te gaan volgen dan krijg je 20% korting op de gehele kuur. Als extra bonus krijg je ook tips mee om je huid thuis met bepaalde bindweefsel grepen te behandelen bij jezelf. Dan houdt je het resultaat vast van je kuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *